Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucataras

de deyutzky in Dulciuri, 4 Ian 2020 | 2779 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun - fursecurile astea chiar ca-s niste bunatati...se topesc in gura! Am zis sa vin sa va aduc ceva bun pentru ca maine, 5 ianuarie, se implinesc 9 ani de cand fac parte din aceasta minunata comunitate si nu se poate sarbatori fara ceva dulce, clar! Le aduc in avans cu o zi pentru ca nu stiu cand mai prind putin timp liber sa mai scriu cate o reteta. :)) N-am venit cu un tort cum se obisnuieste de obicei, dar sper sa serviti cate un fursec fiecare :P 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aprox. 35 fursecuri:
  • 100 gr unt moale(lasat la temperatura camerei)
  • 100 g zahar brun
  • 2 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 50 g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • aprox. 150 g zahar pudra
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucataras:

Punem intr-un bol untul si zaharul si le mixam impreuna. 

Adaugam apoi ouale si esenta de vanilie si continuam sa mixam. 

In alt vas amestecam faina cu nuca, praful de copt si sarea, apoi turnam acest amestec peste cel anterior. 

Mixam pana cand toate ingredientele se incorporeaza, apoi amestecam putin cu mana pana cand aluatul este gata.

Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios. Il vom inveli in folie alimentara si il vom da la frigider pentru minim 2 ore sau peste noapte. 

Dupa ce aluatul s-a intarit, il scoatem din frigider apoi rupem din el bucatele mici din care formam bilute. Bilutele de aluat le vom da prin zahar pudra(un strat generos), apoi le vom pune pe o tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa lasam spatiu intre ele. 

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade (la foc mediu) si lasam la copt fursecurile aprox. 12-15 minute. Nu le lasati mai mult pentru ca se vor intari prea tare dupa racire. 

Le coacem in mai multe ture pana cand terminam aluatul. 

Aluatul ramas se tine la frigider pana cand se pregateste urmatoarea tura de copt. 

Dupa ce sunt gata, le lasam la racit apoi le depozitam intr-un recipient cu capac(daca sunt acoperite se vor fragezi si mai mult de la o zi la alta).

Va doresc Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Recomand sa se foloseasca un zahar pudra de calitate pentru a se forma frumos acele crapaturi. Am testat pana acum 2 tipuri de zahar, iar cel mai ieftin pot spune ca a intrat in aluat si nu a mai dat acest aspect frumos.

2

Nu lasati fursecurile la copt mai mult de 12-15 minute. Chiar daca vi se par prea moi, va asigur ca sunt coapte, altfel riscati sa se intareasca prea tare dupa racire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta dulce de toamna