Penne cu somon si ciuperci

de Cocktail_of_Senses in Penne, 17 Apr 2014 | 4264 vizualizari

 

Cuvantul paste imi da mereu inspiratie in gasirea celor mai interesante combinatii de gusturi. Astazi am incercat penne cu somon, ciuperci trase in vin si sos alb. Verdictul a fost incredibil de aromat si savuros!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 portii aveti nevoie de:
  • 400g penne
  • 1 file somon (cam 200g)
  • 300g ciuperci brune
  • 50 ml vin alb sec
  • 3 linguri smantana grasa
  • zeama de la o lamaie
  • 2-3 maini parmezan ras
  • sare de mare
  • piper
  • 2 cubulete unt
  • putin ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu somon si ciuperci:

Am inceput prin a fierbe in apa cu sare pastele conform timpului indicat pe ambalaj, insa le-am lasat cu 2 minute mai putin pentru ca imi plac al dente. 

Ciupercile le-am curatat, tulpina am indepartat-o si le-am taiat felii subtiri. Le-am calit apoi in unt si ulei de masline, peste care am turnat vinul si am condimentat cu sare de mare si piper.

Lasati ciupercile pana se evapora tot lichidul, amestecand din cand in cand. Personal prefer ciupercile brune pentru ca au un gust mult mai intens, insa puteti folosi si ciuperci champignon.

Separat am tras intr-o tigaie fileul de somon uns cu putin ulei de masline, sare si piper. L-am lasat sa se coaca, pe toate partile, cam 10 minute pana devine roz pal si nu mai este crud.

Intr-un bol amestecati smantana cu zeama de lamaie, putina sare, piper si 4 lingurite din apa in care au fiert pastele. Scurgeti pennele si aruncati-le in tigaie peste ciuperci, adaugati sosul alb si la final somonul maruntit cu furculita. Amestecati bine si gustati pentru a vedea daca mai trebuie condimantat sau mai doriti zeama de lamaie. La final amestecati si parmezanul si mai lasati pe foc 1-2 minute.

Serviti preparatul cald. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu somon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Penne cu ciuperci, rosii si busuioc