Pateu de casa

de luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2012 | 8433 vizualizari

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai postat o reteta ...revin cu un pate facut in casa foarte delicios

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • -200 gr unt la temperatura camerei
  • -4 oua fierte tari
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 foaie de dafin
  • -sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de casa:

Se pune la fiert intr-o oala ceapa si morcovul curatat, iar cand clocoteste apa se pune ficatul de pui, boabe de piper si foaia de dafin. Se fierbe la foc mic timp de 20 minute, dupa care se scuge de apa (in reteta pe care am primit-o se specifica sa arunc morcovul, dar eu l-am pastrat).

De aici e si mai simplu...Se pun in robotul de bucatarie ficatul, untul, galbenusurile de ou, morcovul si sare si se mixeaza pana cand obtinem o pasta.

Se da la frigider pentru cateva ore si apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

LUK 1

31.10.2012, 09:16

bun bun

luminita20_2006 1

17.11.2012, 14:29

ma bucur ca va place fetelor

Bya Ralu 1

21.01.2015, 18:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence