Dacă ești fascinat de combinații culinare unice și delicioase, atunci merită să încerci și această variantă de pate de pui cu dulceață de zmeură.
Iar dacă ești mai conservator, s-ar putea să fii surprins de gustul bun al acestei combinații.
Pentru Pate de pui și dulceață de zmeură - O combinație inedită și gustoasă pentru micul dejun ai nevoie de următoarele ingrediente: ficăței de pui, ceapă, unt, nucșoară, zmeură zahăr și lămâie.
Iată cum se prepară rețeta de Pate de pui și dulceață de zmeură - O combinație inedită și gustoasă pentru micul dejun:
Pentru pate, într-o tigaie, căliți ceapa tocată în unt și ulei de măsline până devine aurie. Scoateți apoi și păstrați într-un castron.
În aceeași tigaie, puneți puțin ulei de măsline și unt și adăugați ficatul de pui și nucșoara rasă. Puneți un capac și gătiți până când ficatul este bine pătruns.
Transferați amestecul în blender, împreună cu ceapa călită și adăugați untul și uleiul de măsline. Amestecați până obțineți o pastă fină. Condimentați cu sare și piper după gust.
Pentru dulceață, fierbeți zmeura, apa, zahărul, zeama și coaja de lămâie într-o cratiță, până când zahărul se dizolvă și compoziția se îngroașă.
Lăsați ambele preparate să se răcească și serviți pateul cu dulceața de zmeură alături.
Din seria preparatelor ingenioase, va recomandam si Pate de ficat cu lapte si coniac sau Pate de casa cu portocale si migdale perfect servit pe o Paine de casa.