Pastrav somonat cu sos exotic picant

de nico15 in Pastrav, 26 Feb 2011 | 7220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g de peste

Crusta :

  • 20 g de migdale
  • 20 g de migdale
  • 5 g de mustar cu bobite
  • 5 g sos de stridii
  • 5 g sos iute Vifon
  • rozmarin
  • sare

Sos :

  • 20 g rodii
  • 20 g mango
  • 1 fir ceapa verde
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mai mica
  • 1 catel de usturoi 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat cu sos exotic picant:

 
Pestele in prealabil a fost desolzat si i s-a curatat abdomenul, s-a taiat coada se va portiona, dupa care se spala, sterge si se sareaza un pic.

Pregatim crusta se amesteca ingredientele si vom unge pestele cu aceasta, dupa care ungem o forma de chec cu ulei si asezam hartia de copt in interior peste care vom aseza pestele si vom da la cuptor 20 de minute.

Preparam sosul: se taie mango in cubulete mici, se taie tondele usturoiul, tocam ceapa rosie si cea verde, adaugam semintele de rodii stropim cu zeama de lamaie, separat facem dressingul din zeama de lamaie si ulei de masline, se sareaza si se da la rece 10-15 minute.

Mie mi-a placut mult sosul si am preparat mai mult de aceea am si asezonat din belsug pestele. Ideea sosului mi-a venit dupa ce am citit o reteta a principesei Maria a Romaniei, numai ca eu am mai adaugat cateva ingrediente si am preparat un pic diferit. Sper sa placa.

Pofta Buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat cu sos exotic picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

cismaru_nicoleta 1

26.02.2011, 22:54

Imi place mult pastravul,mai ales cum l-ai preparat tu,cred ca e o bunatate

nico15 1

27.02.2011, 08:40

multumesc mult dragelor, pofta buna

elena1988 1

27.02.2011, 10:45

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor in staniol