Malasolca a la Cleme

de Constelatialeu in Pastrav, 30 Iul 2018 | 3462 vizualizari

 

Provocarea GastroArt..........mi-a starnit poftele si am zis sa incerc, am ales pastrav, ca doar stau mai la munte si apoi am incercat sa incropesc o reteta delicioasa zic eu, ca eu am mancat.....emoticonlingandu-se pe buze.....

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi cca 500 g
  • 10 cartofi rose cca 400 g
  • 2 morcovi cca 200 g
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei cca 50 ml
  • 1 lingurita ierburi de gradina de la Delikat
  • 4 l apa
  • 3 linguri sare grunjoasa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malasolca a la Cleme:

Mai intai am fost la pescuit, in piata la Pastravaria de la Valea Doftanei (n-am avut aparatul la mine sa-i fotografiez cum inotau in acvariu), am ales doi pastraviori de cca 500 g, de lene am preferat sa ii iau curatati, de obicei imi place sa curat pestele, n-am nici o ''greata''....

Apoi m-am apucat sa prestez o ''Malasolca'' in interpretatea mea, ca nu eram la Dunare sa o fac chiar ca acolo. Am mai spalat pastravul cu apa rece, apoi am curatat morcovul si cartofii. Am pus o oala pe foc cu 4 l de apa si 3 linguri de sare grunjoasa, am adaugat cartofii, morcovii si cei doi pastravi si am lasat sa fiarba. Am scos pestele mai intai pentru ca el a fiert primul, am lasat sa mai fiarba morcovii si cartofii, apoi i-am scos in strecuratoare. Cat timp au fiert, m-am ocupat de mujdei.

Am curatat usturoiul si l-am pisat bine, apoi am adaugat un praf de sare si o lingurita de ierburi de gradina si am pisat bine, am adaugat ulei si am frecat ca la maioneza. Am taiat pe din doua cartofii si morcovii rondele. Am asezat pe platou pastravii si legumele, iar mujdeiul intr-un castronel, am turnat apa in care a fiert pestele si legumele in cana in care am frecat mujdeiul si am turnat peste peste si legume. Am servit cu mare pofta un deliciu. Daca v-a placut, poftiti la masa sau puneti mana si va faceti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Malasolca a la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Malasolca a la Bia