Bucatile de carne au fost fasonate si condimentate cu sare, cimbru, piper, usturoi pisat si bucati de lamaie. Intr-un vas adanc am pus straturi-straturi bucatile de carne condimentata. Am acoperit cu o folie si un capac si am lasat la macerat.
De aici exista mai multe variante:
1. - carnea se poate consuma la cca 24 de ore – cazul nostru
2. - in mod normal se tine cca 5 zile la macerat
3. - dupa macerare, se lasa la uscat, intr-un loc rece si eventual cu vant
4. - apoi se poate afuma
In toate cele 4 variante, carnea este absolut delicioasa!!
Prima portie noi am papat-o la cca 24 de ore si a fost foarte buna: frageda, aromata, fara un miros pregnant de oaie.
Reteta in sine este simpla, si o stie toata lume: am pus la prajit carnea in ulei, intorcand-o pe toate partile. Am adugat cca 200 ml vin rosu si am lasat sa scada.
Si asta-i tot!
Va invit la o portie de pastrama, cu o mamaliguta calda si un mujdei clasic!! A, si sa nu uit... si-o canuta de vin rosu!!!