O friptura delicioasa, frageda si aromata pentru masa de Paste!
Pulpa dezosata se curata bine de grasimea in exces si se pune intr-o tava mai adanca.
Intr-un tocator sau robot de bucatarie se pun ceapa si usturoiul verzi tocate, frunzele de rozmarin si menta, zeama de lime, uleiul de masline, vinul rosu, apa si sare si piper dupa gust. Se mixeaza bine si se toarna apoi pasta obtinuta peste carne. Se maseaza bine carnea, se acopera tava cu o folie de plastic si se lasa la frigider la marinat pentru 24 de ore.
Se scoate apoi carnea din frigider si se muta intr-o tava mai mare. Pe langa carne se pun cartofii noi intregi, in coaja, bine spalati inainte. Se stropesc si ei cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune apoi in tava o cana de apa si inca putin vin rosu.
Se acopera tava cu hartie de copt si apoi cu folie de aluminiu si se pune la cuptor, la 165 de grade C, pentru 2 ore. Se scoate apoi folia si se creste temperatura la 200 grade C si se mai lasa 7-10 minute sa se rumeneasca deasupra.
Inainte de servire, presarati deasupra patrunjel verde tocat.
1
Ideal ar fi ca sa stea la marinat 24- 48 ore
2
Pulpa de miel bine facuta trebuie sa aiba 76-77 de grade in interior, daca masurati cu un termometru.