Friptura de miel la cuptor

de AlexTeacher in Oaie, 3 Apr 2018 | 14546 vizualizari

 

O friptura delicioasa, frageda si aromata pentru masa de Paste!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel dezosata de 1.8 kg
  • 3 crengute rozmarin
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • cateva linguri ulei de masline
  • 1 lime
  • 200 ml apa
  • 200 ml vin rosu demisec
  • 15 frunze menta
  • jum. Legatura patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 2 kg cartofi noi intregi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor:

Pulpa dezosata se curata bine de grasimea in exces si se pune intr-o tava mai adanca.

Intr-un tocator sau robot de bucatarie se pun ceapa si usturoiul verzi tocate, frunzele de rozmarin si menta, zeama de lime, uleiul de masline, vinul rosu, apa si sare si piper dupa gust. Se mixeaza bine si se toarna apoi pasta obtinuta peste carne. Se maseaza bine carnea, se acopera tava cu o folie de plastic si se lasa la frigider la marinat pentru 24 de ore.

Se scoate apoi carnea din frigider si se muta intr-o tava mai mare. Pe langa carne se pun cartofii noi intregi, in coaja, bine spalati inainte. Se stropesc si ei cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune apoi in tava o cana de apa si inca putin vin rosu.

Se acopera tava cu hartie de copt si apoi cu folie de aluminiu si se pune la cuptor, la 165 de grade C, pentru 2 ore. Se scoate apoi folia si se creste temperatura la 200 grade C si se mai lasa 7-10 minute sa se rumeneasca deasupra.

Inainte de servire, presarati deasupra patrunjel verde tocat.

TIPS-URI

1

Ideal ar fi ca sa stea la marinat 24- 48 ore

2

Pulpa de miel bine facuta trebuie sa aiba 76-77 de grade in interior, daca masurati cu un termometru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă