Paste cu ou si bacon

de in Fusilli, 11 Dec 2013 | 6014 vizualizari

 

O reteta destul de simplu de preparat. Au iesit niste paste gustoase si aromate.

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • 200 ml smanatana lichida pentru gatit
  • Sosul:
  • bacon neafumat
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 150 ml bulion
  • 1 ou
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare/vegeta, oregano, rozmarin
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ou si bacon:

1. Prima data punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj intr-o oala cu apa si sare.

2.Intre timp spalam si tocam ceapa si morcovul; de asemenea si baconul; pisam usturoiul.

3.Punem ceapa la calit pana se inmoaie, iar apoi adaugam usturoiul si baconul si le sotam usor la foc mediu.

4.Adaugam morcovul si apa cat sa le cuprinda pe toate, acoperim si lasam sa fiarba la foc mediu. Cand morcovul este fiert adaugam bulionul si condimentele: sare, oregano, rozmarin.

5. Lasam sa fiarba 10 minute si la sfarsit adaugam oul batut amestecand incontinuu. Mai lasam 30 de secunde si gata.

!!!Intre timp, cand pastele s-au fiert le scurgem de apa si adaugam smantana.

6.Adaugam sosul peste paste si amestecam.

TIPS-URI

1

As fi vrut sa adaug si ardei in sos, dar nu am avut.

2

Am ales sa pun smanatana peste paste pentru ca nu imi plac 'uscate'.

3

Rozmarinul ia dat o aroma aparte.

4

Se servesc calde.

5

Pentru poza am asezat sosul separat de paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ou si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

_Alina_ 1

12.12.2013, 09:38

Larisel 1

12.12.2013, 12:36

Paste..as putea manca la micul dejun, pranz si cina
Foarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]