Spaghetti carbonara e o reteta clasica, cu putine ingrediente si facuta bine are un gust senzational!
1. Pune pe foc o oala cu 2 l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea.
2. Taie baconul cubulete.
3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet, rasuceste si da-le drumul in apa. Impinge un pic marginile sa nu se arda. Pentru fiecare portie iti trebuie 100 grame de paste uscate. Fierbe-le cu un minut mai putin decat scrie pe pachet, pentru ca o sa la final vor ajunge in tigaia cu bacon si se vor mai gati un pic. Trebuie sa ramana al dente.
4. Pune pe foc o tigaie cu putin ulei de masline, sparge catelul de usturoi si lasa-l in ulei pana devine auriu si apoi scoate-l, altfel, in loc sa aromatizeze uleiul, o sa se amarasca.
5. Pune si baconul si prajeste-l.
6. Intre timp bate 3 galbenusuri de ou si pune peste ele 40-50 de grame de parmezan ras si putin piper. Acesta va fi sosul care leaga baconul si pastele.
7. Cand pastele sunt gata, pune-le direct in tigaie, peste bacon. Pune si un pic de apa de la paste pentru a te ajuta la sos.
8. Pune ouale cu parmezan peste paste si amesteca, atentie sa fie focul mic sau pune tigaia peste oala cu apa in care ai fiert pastele si amesteca. E o metoda buna sa nu se faca ouale omleta.
9. Pune pastele in farfurie si rade parmezan deasupra.