Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor

de adela1981 in Paste, 15 Feb 2012 | 5023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata
  • 3 felii de franzela 
  • 1 catel de usturoi  
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare,
  • piper
  • frunze de patrunjel  
  • 2 linguri ulei
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 500 ml bulion de rosii 
  • sare,
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • Servit:
  • 400 gr paste (spirale am avut eu)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor:

In primul rand pregatim chiftelutele, amestecam carnea tocata cu feliile de franzela inmuiate in apa si stoarse, cu usturoiul pisat, ceapa data pe razatoarea mica, verdeata si oul  batut, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele si le asezam intr-un vas termorezistent, stropim cu cele doua linguri de ulei si le introducem in cuptorul incalzit cca 15 min.

Intre timp pregatim sosul de rosii, curatam ceapa si o taiem marunt, o calim in ulei, adaugam morcovul ras pe razatoare (ochiul mic). Dupa ce s-au calit, adaugam bulionul, condimentam cu sare si piper si lasam sa dea in clocot  2- 3 min.

Scoatem chiftelutele din cuptor  si turnam sosul de rosii . Mai lasam la cuptor 30 min ducem in cuptorul incalzit cca 15 min.

Se servesc  cu paste!!

TIPS-URI

1

Data viitoare  voi adauga busuioc  sosului, acuma nu am mai avut :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate