In primul rand pregatim chiftelutele, amestecam carnea tocata cu feliile de franzela inmuiate in apa si stoarse, cu usturoiul pisat, ceapa data pe razatoarea mica, verdeata si oul batut, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele si le asezam intr-un vas termorezistent, stropim cu cele doua linguri de ulei si le introducem in cuptorul incalzit cca 15 min.
Intre timp pregatim sosul de rosii, curatam ceapa si o taiem marunt, o calim in ulei, adaugam morcovul ras pe razatoare (ochiul mic). Dupa ce s-au calit, adaugam bulionul, condimentam cu sare si piper si lasam sa dea in clocot 2- 3 min.
Scoatem chiftelutele din cuptor si turnam sosul de rosii . Mai lasam la cuptor 30 min ducem in cuptorul incalzit cca 15 min.
Se servesc cu paste!!
1
Data viitoare voi adauga busuioc sosului, acuma nu am mai avut :)