Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

de deyutzky in Porc, 3 Iun 2017 | 21055 vizualizari

 

Descopera cum sa prepari perisoare cu sos de rosii delicioase si usor de facut! O reteta savuroasa, perfecta pentru pranz sau cina, care va incanta intreaga familie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
  • Pentru aprox. 30 perisoare:
  • cca. 500 g carne tocata porc
  • 1 pumn de orez
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 conserva de rosii in suc propriu
  • 2-3 linguri suc de rosii cu ardei iuti (optional)
  • 1 ceapa
  • cateva linguri de ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceasca de apa in care au fiert perisoarele
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat:

Cum se prepara Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert. 

Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa gust, apoi, cu mainile umede, formam perisoarele.

Cand apa incepe sa fiarba, tragem oala de pe foc si adaugam perisoarele cu grija. Dam oala inapoi pe foc (aveti grija ca flacara sa fie foarte mica) si lasam la fiert. Perisoarele sunt fierte, atunci cand incep sa se ridice la suprafata. 

Cat timp fierb perisoarele, pregatim sosul. 

Intr-o tigaie, incingem uleiul si calim ceapa, 2 catei de usturoi (tocate marunt) si 2-3 linguri de apa.

Adaugam sucul de rosii din conserva, rosiile din conserva pe care le taiem cuburi, sucul de rosii cu ardei iuti (daca aveti) si ceasca de apa in care fierb perisoarele. 

Amestecam, apoi adaugam perisoarele fierte. Perisoarele le scoatem din oala cu ajutorul unei palete. 

Le lasam sa fiarba (la foc mic) impreuna cu sosul, timp de cateva minute.

Adaugam acum si catelul de usturoi ramas (pisat bine), potrivim gustul cu sare si piper si mai lasam pe foc 2-3 minute.

La final, inchidem focul, adaugam patrunjelul tocat si acoperim cu un capac. 

Incearca si reteta de Perisoare de pui in sos alb de branzeturi sau varianta de Ciorba de perisoare.

Iti recomandam si reteta de Chiftelute marinate, foarte gustoase.

Va doresc Pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Perisoare in sos de rosii