Pastele nu sunt numai bune și pe placul multora, ci și ușor și rapid de preparat, pentru a face mâncăruri gustoase, atât pentru prânz, cât și pentru cină.
Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare.
Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie feliuțe, iar cele două ouă se mixează cu smântâna și sarea, până la omogenizare.
Când pastele au fiert, se scurg de apa clocotită și se clătesc cu apă rece. Se lasă pastele să se scurgă și apoi se toarnă o jumătate din cantitate în tava termorezistentă. Peste paste se pune o jumătate din cantitatea de șuncă și de cașcaval, se presară sare și se toarnă o jumătate din compoziția de ouă și smântână.
Se repetă straturile cu restul de ingrediente rămase și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se topește cașcavalul.
Preparatul se servește fierbinte, imediat ce este scos din cuptor.
1
Nu țineți prea mult preparatul în cuptor, să se rumenească, ca să nu se usuce, ci doar până ce se topește cașcavalul.