Paste carbonara

de cristinne in Spaghete, 10 Mai 2012 | 8304 vizualizari

 

Tagliatele carbonara cu parmezan si bacon

 

INGREDIENTE

  • 250 de gr tagliatele cu ou
  • 100 gr parmezan
  • 200 gr bacon crud afumat
  • 2 galbenusuri
  • 200 ms smantana dulce
  • sare, piper, busuioc
  • o lg. de ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste carbonara:

Se fierb pastele conform instructiunilor. Ale mele in 7 minute erau fierte.

Se taie fasiute baconul. Se caleste ff usor cu uleiul de masline intr-o tigaie. Separat se amesteca bine de tot galbenusurile de ou cu smantana dulce lichida si condimentele (sare, piper, dupa gust...atenite insa sa nu fie sarat parmezanul si bacnul ca altfel nu mai trebuie pusa sare in plus). Se rade parmezanul.Recomand sa il cumparati bucata ca e mai bun la gust.

Se toarna deasupra la baconul rumenit amestecul de smantana cu galbenus bine batut si jumatate din parmezanul ras....se amesteca continuu si in 2 minute de dat in clocot se va ingrosa. Se opreste focul si se adauga peste acest sos pastele gata fierte, scurse si clatite cu apa rece in pealabil.

In farfurie se servesc calde, si se presara parmezanul ramas si frunza de busuioc drept decor.

Sunt excelente!!

 

 

TIPS-URI

1

recomand parmezanul bucata nu ras...e muult mai bun la gust!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]