Paste Carbonara

de Rekila in Spaghete, 25 Aug 2021 | 5411 vizualizari

 

Prima rețetă pusă pe bucătăraș. Oricum am pile aici deci nu cred ca o să imi iau multe înjurături.

 

INGREDIENTE

  • Guanciale (obrăjiori de porc) 280 g;
  • Spaghete/Spaghettoni 400 g;
  • 5 ouă;
  • Parmezan/Pecorino cca. 300 g;
  • Piper negru.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Carbonara:

Se pune apă la fiert cu puțină sare pentru a fierbe spaghetele.

Se fierb cu 1 minut mai puțin decât indicația de pe ambalaj.

Eu am făcut cu spaghete de casă și le-am fiert cât să fie aproape făcute.

În timp ce fierbe apa, se pregătește sosul pentru carbonara, unde se pun cele 5 ouă (pentru mai multă cremozitate se pot folosi 4 ouă întregi și un gălbenuș) și se amestecă cu piper negru și pecorino/parmezan (250g) până se ajunge la o textură mai groasă.

După aceea se taie guanciale în fâșii subțiri și se pune la prăjit într-o tigaie rece și fără ulei.

Guanciale este foarte gras și o să lase foarte multă grăsime din care se vă face sosul.

Când spaghetele sunt aproape fierte, se opresc din clocot și se adaugă peste guanciale-ul prăjit împreună cu o cană din apa în care au fiert.

Se mai păstrează o cană din apa spaghetelor, iar când aceasta se răcește puțin, se adaugă peste sosul din ouă și pecorino/ parmezan făcut.

Spaghetele se mai gătesc aproximativ 1 minut în tigaie cu guanciale, după care se oprește focul, se lasă câteva secunde să se racească (că să nu se gătească oul de la căldură spaghetelor și să se facă omletă), iar apoi este turnat sosul pentru carbonara.

După ce am amestecat, am repornit focul pentru a reduce puțin sosul și a face o textură mai cremoasă.

Când se așază pe farfurie, se mai pune o mână de pecorino/parmezan și se mai macină niște piper negru proaspăt pentru a mai tăia din gustul grăsimi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ton si lamaie