Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana

de bucatarasa in Spaghete, 22 Mai 2024 | 500 vizualizari

 

Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana sunt un preparat clasic si simplu din bucataria italiana, apreciat in intreaga lume pentru gustul sau autentic si reconfortant. Acest fel de mancare este ideal pentru pranzuri sau cine rapide, oferind o combinatie delicioasa de paste al dente si un sos bogat si aromat de rosii. Originar din Italia, acest preparat a devenit un element de baza in multe gospodarii datorita ingredientelor sale accesibile si usurintei de preparare. Cu cateva ingrediente de calitate si putin timp, poti crea un fel de mancare care sa incante toate gusturile.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana
  • 400 g spaghete
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 800 g roșii pasate (sau 2 conserve de 400 g)
  • 1 linguriță de zahăr (opțional, pentru a reduce aciditatea roșiilor)
  • Sare și piper după gust
  • Frunze proaspete de busuioc, tocate (pentru decor)
  • Parmigiano Reggiano ras (pentru servit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana:

Cum se prepara Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana

Gateste pastele:
Fierbe spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj pana devin al dente. Scurge-le si pastreaza putina apa de la fiert.

Prepara sosul de rosii:
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o pana devine translucida, aproximativ 5 minute.
Adauga usturoiul si gateste inca 1-2 minute, avand grija sa nu se arda.
Toarna rosiile pasate si amesteca bine. Adauga zaharul daca folosesti, sare si piper dupa gust.
Lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute, amestecand ocazional, pana cand se ingroasa si aromele se combina.

Amesteca pastele cu sosul:
Adauga spaghetele fierte in sos si amesteca bine pentru a le acoperi uniform. Daca sosul este prea gros, poti adauga putina apa de la fiertul pastelor pentru a ajunge la consistenta dorita.

Servire:
Serveste spaghetele cu sos de rosii imediat, decorate cu frunze proaspete de busuioc si presarate cu Parmigiano Reggiano ras.
Se serveste alaturi de crostini cu ciuperci si o salata verde. Recomandam si .paste cu vinete

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma, poti adauga la sos un pic de fulgi de ardei iute sau cativa capere.

2

Daca doresti un sos mai bogat, poti incorpora putin unt sau smantana la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paste cu vinete si dovlecel