Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

de Catalina L in Mancaruri de legume, 28 Iul 2020 | 2171 vizualizari

 

Ce-mi plac pastaile proaspete !!!
Faceti in cantitate mare si congelati portii.
De data aceasta le-am parfumat cu celebra marinata sau sos chermoula
Ideala de facut aceasta marinata cand aveti mult patrunjel sau coriandru si se pastreaza bine la frigider.
Am mixat ierburile cu ulei de masline, un pic de concentrat de rosii, sare groasa, usturoi si am  parfumat cu chimen pudra si paprika.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg de pastai verzi proaspete
  • 2 cepe verzi
  • 1 rosie enorma (sau 3-4 normale)
  • 1 lingura buna de sos chermoula
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • paprika afumata
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi):

Curatati si spalati pastaile.

Curatati si tocati ceapa marunt.

Intr-o oala adanca incalziti uleiul.

Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti.

Puneti pastaile curatate si rosia taiata bucatele.

Varsati 2-3 pahare de apa, puneti sare, piper si paprika .

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit 20 de minute.

Amestecati si adaugati apa daca trebuie.

Puneti bulionul si lasati sa fiarba inca 10-20 de minute.

Verifcati de sare si daca pastaile sunt gatite.

Serviti-le simple sau ca garnitura la o carne, sau un peste.

Am congelat o parte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastai galbene, cu smantana si usturoi