E sezonul rosiilor la tara asa ca am inceput pregatirile de iarna.
Am spalat rosiile, ardeii si patrunjelul si le-am lasat la scurs.
Ardeii i-am curatat de seminte si i-am trecut prin robot.
Rosiile le-am oparit, le-am decojit si le-am trecut prin separatorul de seminte.
Am amestecat totul intr-un vas de 15 L(tuci) si le-am pus pe foc de lemne la tara. Nu am facut foc mare pentru a le lasa sa fiarba incet. Am amestecat din cand in cand si pe parcurs am pus sarea. Patrumjelul l-am pus la final.
Am fiert pana cand compozitia s-a ingrosat. Mama are o regula si anume: compozitia trebuie sa scada la jumatate, dar eu nu am respectat-o pentru ca folosesc si la ciorbe si am lasat-o mai diluata.
Am sterilizat sticlele le-am asezat pe o masa de metal am pus compozitia fierbinte in ele si le-am pus capacele. Le-am dus imediat in camara si le-am acoperit cu paturi pentru a se raci treptat.