Reteta de ketchup este luata de pe blogul lui Laura Laurentiu.Am adaugat in plus doar chimen macinat,pulbere de cimbru si o lingura de miere.Este o reteta deosebit de gustoasa si sper sa am timp sa mai fac macar o portie .
O recomand cu mare drag tuturor bucatarasilor.
Ardeii kapia se coc,se pun intr-un lighean cu capac.Cand terminam de copt ardeii se decojesc de coaja,se curata de seminte si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Rosiile se storc prin masina de rosii.Eu am folosit bulion 2 l si a iesit foarte bun ketchup-ul.
Ardeii se toaca foarte bine in robot.Se pun in cratita in care vom prepara ketcup-ul si se lasa pe aragaz la foc mic.
Intre timp dam prin robot ceapa si usturoiul.Se pune peste ardei si adaugam bulionul.
Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand foarte des sa nu se lege de cratita.
Se adauga toate ingredientele inclusiv sare si piper dupa gust.
Se fierbe pana scade si are o consistenta mai groasa.Se opreste focul,se scot frunzele de telina si foile de dafin si se mixeaza din nou cu blenderul.Se mai lasa la fiert inca 20 minute.
Laura spune sa se lase la fiert pana scade la jumatate dar eu am folosit bulion si nu a fost nevoie deoarece bulionul era destul de consistent.
Se pune ketchup-ul fierbinte in borcanele fierbinti.
Se da la dunst 20-30 minute in cuptor direct in borcane.Se pun in paturi si se tin acolo doua zile pana la racirea completa.