''Parmigiana'' de vinete

de Adele in Mancaruri de legume, 16 Mai 2014 | 3724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de vinete
  • 700 ml de suc de rosii
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • sare
  • piper
  • parmezano ras
  • mozzarella 100 gr.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Parmigiana'' de vinete:

Intr-o oala cu o lingura de ulei punem la foc sucul de rosii ,il acoperim cu un capac si il lasam sa pentru cateva minute la foc mic.

Curatam vinetele si le taiem in felii rotunde aproximativ de jumatate de centimetru .Le presuram cu sare si piper dupa gust ,dupa care le trecem prin faina si ou si le prajim pe ambele parti.

Taiem bucatele mozzarella si o punem la scurs .

Ungem o tava cu o lingura de suc si incepem sa punem un strat de vinete pane  ,dupa care punem un strat de suc de rosii, mozzarella .Continuam sa facem straturi pana cand terminam ingredientele ,deasupra terminam cu suc de rosii si parmezano ras.

Dam la cuptor pentru 15-20 de minute la 180°.

Dupa care se lasa la racit macar o  jumatate de ora.

 

 

 

TIPS-URI

1

Mozzarella se poate inlocui cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "''Parmigiana'' de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Adele 1

26.05.2014, 14:06

Buna miha se poate face si pane si cu faina dar eu prefer pane e mult mai buna

mihaelar63 1

26.05.2014, 14:10

Asa sa fie ! O colega ce a lucrat in Italia , tot pane , mi-a spus .Multumesc Adele

Adele 1

26.05.2014, 14:21

Nu ai pentru ce

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de vinete si dovlecei