Chipsuri de radacinoase

de Bucataras in Mancaruri de legume, 28 Mai 2019 | 4721 vizualizari

 

Azi iti voi prezenta una dintre gustarile mele rapide preferate. Renunta la chipsurile din comert pentru ca astazi te invat sa pregatesti ceva mult mai bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 telina mare,
  • 2 cartofi mai mari,
  • 2 cartofi dulci,
  • 1 pastarnac,
  • 1 ridiche neagra,
  • 1 morcov mare,
  • ½ lingurita de piper cayenne,
  • ½ lingurita boia afumata,
  • 1 lingurita de cimbru uscat,
  • ½ lingurita de usturoi granulat,
  • putin ulei de masline,
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri de radacinoase:

Taie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte; 
Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte; 
Pune-le intr-un castron incapator; 
Amesteca piperul cayenne, boia afumata, cimbru uscat, usturoiul granulat si sarea; 
Pune ulei de masline din abundenta si amesteca totul bine. 
Adauga condimentele si amesteca din nou. 
Pune-le rasfirate in tavi cu hartii de copt; 
Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade C, pentru 10-15 minute, pana se rumenesc bine; 
Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca; 

Bucura-te de aceste chipsuri aromate si crocante, facute cu minimum de efort. Le puteti lasa la uscat cateva ore. Exista si varianta de a le pregati mai repede, in baie de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri de radacinoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume sotate cu soia si curry