Vinete Evantai

de amalia01 in Mancaruri de legume, 27 Mar 2016 | 3880 vizualizari

 

Atunci cand ai la dispozitie o gradina ca a parintilor mei, mancarurile cu legume devin preferatele familiei. 
Mi s-a facut dor de vinetele mamei si, desi nu are ...inca!...in gradina, nu mi-a fost usor sa o pregatesc.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete potrivit de mari
  • bacon
  • cascaval
  • 6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 3 rosii mici
  • porumb boabe
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete Evantai:

Vinetele le speli bine si le tai pe lungime, pana la cotor, dar in asa fel incat sa nu se desprinda feliiile.

Condimentezi vinetele cu sare si piper.

Intre feliile de vanata asezi felii subtiri de bacon, cascaval si usturoi.

Asezi vinetele intr-un vas ermorezistent pe care l-ai uns cu ulei. Acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptor pentru 45 de minute.

Indepartezi hartia si adaugi deasupra vinetelor rosii tocate marunt, boabe de porumb si cascaval ras. Mai lasi la foc mic inca 15 minute.

Servesti cu dragoste imediat, alaturi de familie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete Evantai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

VI 1

24.07.2016, 07:36

Gustoase

antoanela 1

24.07.2016, 21:28

super voi testa si eu reteta ta

lugiana 1

24.07.2016, 22:23

O bunatate !

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vinete albe evantai cu sos Bechamel