Parjoale cu hribi si legume

de COSTEO in Mancaruri de post, 28 Aug 2013 | 9195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. hribi
  • 5 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 3 felii de paine muiata
  • 1 1/2 capatana usturoi
  • 1 varf de ardei iute
  • 4 linguri faina
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condimente granulate
  • ulei (pentru prajit)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale cu hribi si legume:

Hribii se curata bine, se spala in cateva ape si se pun la fiert.

Dupa ce au fiert se dau prin masina de tocat carne sau se toaca foarte marunt. Cartofii se pun la fiert, cu tot cu coaja, impreuna cu morcovul, in apa cu sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se adauga peste hribi si se amesteca foarte bine.

Dovlecelul si vanata se spala si se curata de coaja apoi se dau pe razatoarea mare. Pentru a nu oxida miezul, se stropesc cu putina lamaie, apoi se pun in bol alaturi de celelalte ingrediente. Adaugam si 3 felii de paine (muiata si stoarsa bine), usturoi pisat si un varf de ardei iute tocat marunt.

Potrivim de sare, piper, cimbru, patrunjel tocat marunt si adaugam 4 linguri de faina. Stim ca nu o sa se mai desfaca la prajit atunci cand compozitia nu se mai lipeste de mana. Compozitia se lasa la rece 40 minute inainte de a se forma parjolutele.

Se modeleaza parjolutele si se prajesc in tigaie sau in tuci, in ulei incins. Se scot pe servetel de hartie. Sunt gustoase atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale cu hribi si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

28.08.2013, 23:20

Ce bune arata!

Lia_ 1

29.08.2013, 22:25

bune si muncite

COSTEO 1

31.08.2013, 15:52

Multumesc dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu soia