Parjoale cu hribi si legume

de COSTEO in Mancaruri de post, 28 Aug 2013 | 9635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. hribi
  • 5 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 3 felii de paine muiata
  • 1 1/2 capatana usturoi
  • 1 varf de ardei iute
  • 4 linguri faina
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condimente granulate
  • ulei (pentru prajit)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale cu hribi si legume:

Hribii se curata bine, se spala in cateva ape si se pun la fiert.

Dupa ce au fiert se dau prin masina de tocat carne sau se toaca foarte marunt. Cartofii se pun la fiert, cu tot cu coaja, impreuna cu morcovul, in apa cu sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se adauga peste hribi si se amesteca foarte bine.

Dovlecelul si vanata se spala si se curata de coaja apoi se dau pe razatoarea mare. Pentru a nu oxida miezul, se stropesc cu putina lamaie, apoi se pun in bol alaturi de celelalte ingrediente. Adaugam si 3 felii de paine (muiata si stoarsa bine), usturoi pisat si un varf de ardei iute tocat marunt.

Potrivim de sare, piper, cimbru, patrunjel tocat marunt si adaugam 4 linguri de faina. Stim ca nu o sa se mai desfaca la prajit atunci cand compozitia nu se mai lipeste de mana. Compozitia se lasa la rece 40 minute inainte de a se forma parjolutele.

Se modeleaza parjolutele si se prajesc in tigaie sau in tuci, in ulei incins. Se scot pe servetel de hartie. Sunt gustoase atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale cu hribi si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de ciuperci