Pandispan dupa o reteta a lui Eric Lanlard

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 6941 vizualizari

 

Umaresc cu mare placere emisiunile lui Eric Lanlard,un mare patiser londonez,extrem de talentat si mai “fur” si eu cate ceva de la el ma rog….ce cred ca sunt in stare sa fac ca Eric face adevarate opere de arta din prajituri,chestii pe care la noi in RO cred ca nici in 1000 de ani nu va fi cineva in stare sa le faca. Aseara am urmarit din nou emisiunea lui si chiar prezenta un pandispan cu fructe deshidratate care mi-a atras atentia pentru ca se face dferit de cum stiam eu ca se face pandispanul dar pot spune ca este tare bun

Am folosit:

 

INGREDIENTE

  • 300 unt la temperatura camerei
  • 300 gr zahar tos
  • 3 oua,
  • 3 zahar vanilat
  • 350 gr faina + extra pentru fructe
  • coaja de la o lamaie si zeama de la jumatate de lamaie
  • prune uscate,stafide,smochine deshidratate taiate cubulete (fara stafide)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan dupa o reteta a lui Eric Lanlard:

Am amestecat untul cu zaharul pana s-a format o crema omogena si pufoasa,am adaugat apoi cate un ou pe rand si am amestecat bine pana cand le-am pus pe toate 3,am adaugat coaja de lamaie,zeama si zaharul vanilat  apoi faina pe rand si am incorporat-o in asa fel incat sa nu faca cocoloase.

Peste fructele taiate am pus cam 2 linguri de faina si am amestecat totul,rolul fainii peste fructe este pt a nu le permite sa se lase la fundul aluatului (cred ca stiti despre ce spun,ni s-a  intamplat tuturor macar odata).Am incorporat si fructele peste aluat si am dat totul la cuptor intr-o tava (de chec am folosit eu) tapetata cu hartie de   copt…FINO in cazul meu  Am lasat prajitura in cuptor ca o ora poate chiar un pic mai mult…incercati cu scobitoarea daca aveti cuptoare performante…eu am un aragaz obisnuit.

A iesit tare buna si aproape s-a mancat toata 

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Peste fructele taiate am pus cam 2 linguri de faina si am amestecat totul,rolul fainii peste fructe este pt a nu le permite sa se lase la fundul aluatului (cred ca stiti despre ce spun,ni s-a intamplat tuturor macar odata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan dupa o reteta a lui Eric Lanlard" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine congelate, reteta delicioasa si usor de preparat