Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale

de Ligia Bxl in Prajituri, 31 Dec 2010 | 6683 vizualizari

 

Am preparat si eu aceasta bunatate de cozonac dupa bucataresele de pe aici ptr Revelion dar cu o altfel de umplutura ptr ca sunt innebunita dupa cacao,si ptr ca am avut o cratita mai mare am facut compozitia dubla.

 

INGREDIENTE

  • ptr blat:
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • lapte cat cuprinde
  •  un pachetel de drojdie proaspata(42 gr)
  • 800 gr de faina
  • 5 linguri de zahar ptr tapetat cratita(caramel)
  • 4 linguri de zahar ptr lapte
  • ptr umplutura:
  • 200 gr migdale macinate
  • 200 gr de zahar
  • 100 gr de cacao
  • esenta de rom
  • lapte cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale:

se topesc cele 5 linguri de zahar si se tapeteaza cratita si pe fund si peretii,se da la rece.

Intr-un castron se pun faina, ouale, esentele si putina sare. Drojdia se dizolva in lapte cald indulcit cu cele 3 linguri de zahar (nu se lasa la dospit) apoi framantam bine faina cu laptele, zaharul si drojdia. Se intinde o foaie dreptunghiulara nu prea subtire (1 cm grosime) si se pune pe toata suprafata umplutura urmatoare: migdalele amestecate cu zaharul, cacaua esenta de rom si laptele, sa fie o compozitie nici prea tare nici moale. Aceasta se pune peste foaie si rulam dupa care taiem 6-7 bucati, se pun in picioare in cratita cu caramel si lasam la crescut acoperit cu un prosop, la loc cald cam o ora. Dupa ce a crescut  introducem cratita la cuptorul preincalzit.Dupa coacere rasturnam imediat cozonacul pe un platou.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ligia Bxl 1

02.01.2011, 14:28

multumesc lilik si tie LA MULTI ANI

kamy 1

05.01.2011, 13:47

ce bn arata 5f

Ligia Bxl 1

05.01.2011, 14:10

kamy multumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parfait cu biscuiti