Am preparat si eu aceasta bunatate de cozonac dupa bucataresele de pe aici ptr Revelion dar cu o altfel de umplutura ptr ca sunt innebunita dupa cacao,si ptr ca am avut o cratita mai mare am facut compozitia dubla.
se topesc cele 5 linguri de zahar si se tapeteaza cratita si pe fund si peretii,se da la rece.
Intr-un castron se pun faina, ouale, esentele si putina sare. Drojdia se dizolva in lapte cald indulcit cu cele 3 linguri de zahar (nu se lasa la dospit) apoi framantam bine faina cu laptele, zaharul si drojdia. Se intinde o foaie dreptunghiulara nu prea subtire (1 cm grosime) si se pune pe toata suprafata umplutura urmatoare: migdalele amestecate cu zaharul, cacaua esenta de rom si laptele, sa fie o compozitie nici prea tare nici moale. Aceasta se pune peste foaie si rulam dupa care taiem 6-7 bucati, se pun in picioare in cratita cu caramel si lasam la crescut acoperit cu un prosop, la loc cald cam o ora. Dupa ce a crescut introducem cratita la cuptorul preincalzit.Dupa coacere rasturnam imediat cozonacul pe un platou.
Pofta buna