Chifle cu branza, kefir si seminte de dovleac

de Valclaudia in Piine, 1 Dec 2015 | 3744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina alba proaspat cernuta
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 280 ml kefir + 120 ml apa calduta
  • 250 g branza proaspata de vaca
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 1 lingurita zahar tos
  • 50 g seminte de dovleac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza, kefir si seminte de dovleac:

Amestecam kefirul cu apa calduta, adaugam drojdia zdrobita intre degete, sarea de Himalaya, semintele de dovleac, fulgii de ovaz, 1 lingurita zahar tos si amestecam toate ingredientele sa se omogenizeze.

Adaugam faina si picuram din cand in cand ulei de masline pana obtinem un aluat lipicios dar destul de ferm.

Acoperim vasul in care se afla aluatul si il lasam la dospit pentru 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Rupem bucati de aluat cu mainile unse cu ulei de masline, dam aluatului forma de chifle si le asezam cu spatii intre ele in tava tapetata cu hartie de copt.

Implantam din loc in loc seminte de dovleac, apoi dam tava la cuptor pentru 35-40 minute (170 grade cu functia de coacere cu ventilatie pornita).

Scoatem chiflele din cuptor si le servim fierbinti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza, kefir si seminte de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza