Painici Laugenbrot

de MotanLaOale in Piine, 15 Mar 2019 | 3311 vizualizari

 

Le-au facut multe fete si am zis sa fac si eu. Foarte bune.
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri ulei
  • 250-270 ml apa calduta
  • SOLUTIA DE OPARIT
  • 2 litri apa
  • 10 lingurite bicarbonat
  • 1 lingura sare
  • DE PRESARAT
  • mac
  • susan
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingura faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.

Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.

In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita si uleiul.

Se framanta si se adauga si restul de apa calduta.

Este framantat cand nu se mai lipeste de mana.

Se lasa la dospit o ora acoperit cu un prosop la loc cald, ferit de curenti.

Cand si-a dublat volumul se scoate pe blatul infainat si se face un sul.

Se taie in 14 bucati si se modeleaza putin sa semene a painici.

Se pune apa la fiert cu bicarbonatul de sodiu si sarea.

Cand clocoteste se pun bucatile de aluat pe rand in apa si se lasa 30 de secunde.

Se scot cu o paleta si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se taie deasupra cu un cutit ascutit si se presara unele cu mac si celelalte cu susan.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute.

Se scot si se lasa la racit, daca nu se mananca calde.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle multicereale