Le-au facut multe fete si am zis sa fac si eu. Foarte bune.
"Retete de post creative"
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingura faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.
Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.
In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita si uleiul.
Se framanta si se adauga si restul de apa calduta.
Este framantat cand nu se mai lipeste de mana.
Se lasa la dospit o ora acoperit cu un prosop la loc cald, ferit de curenti.
Cand si-a dublat volumul se scoate pe blatul infainat si se face un sul.
Se taie in 14 bucati si se modeleaza putin sa semene a painici.
Se pune apa la fiert cu bicarbonatul de sodiu si sarea.
Cand clocoteste se pun bucatile de aluat pe rand in apa si se lasa 30 de secunde.
Se scot cu o paleta si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se taie deasupra cu un cutit ascutit si se presara unele cu mac si celelalte cu susan.
Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute.
Se scot si se lasa la racit, daca nu se mananca calde.
Pofta Buna!