Un pic de osteneală și îndemânare, dar dacă aveți ceva ajutoare prin bucătărie, efortul fizic va fi mult, mai mult diminuat! 😉
Pâinica și chiflele de casă sunt savurate cu plăcere în Casa Zmeilor! 😉
Spor și poftă bună! 😉
Mno dacă și Maricica bis a sucombat, am trecut la alt ajutor în frământat, mixer-ul planetar, alias Thor 😉
În bolul de inox al mixer-ului se pun pe rând făina, sarea, zahărul, laptele, ouăle, uleiul, drojdia uscată și se pornește mixer-ul întâi la treapta 1 cca, 5 minute, apoi se crește viteza cât să se înglobeze toate ingredientele și să se obțină un aluat omogen și elastic.
Aluatul obținut se lasă la rece minim 2 ore, acoperit, sau cel mai bine de pe o zi pe alta.
Aluatul dospit se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se rup bucățele, apoi se rulează sub formă de chifle, se crestează, se ung cu ou bătut, se presară sare de mare și semințe.
Se așează pe tava tapetată cu hârtie de pregament și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade.
Spor și poftă bună!