Din acest aluat mi-a iesit si o placinta melc cu dovleac.
Se pune faina (700 gr) intr-un castron, adaugam untul, uleiul si sarea pe care le punem intr-o parte, pe marginea castronului. Frecam drojdia cu zaharul pana devine lichida, adaugam smantana si putina apa, apoi rasturnam lichidul in gropita facuta in faina si amestecam cu o furculita, ingloband totodata si untul si sarea. Turnam apa in fir subtire si amestecam pana terminam apa. Luam la framantat coca obtinuta pe masa de lucru adaugand faina (coca trebuie sa fie omogena, dar nu foarte tare) pana nu se mai lipeste de maini. Presaram faina pe mingea de coca si o punem la dospit in castron, punem o folie alimentara sau o punga peste castron (creste mai bine) si apoi un prosop curat. Se lasa cam o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut infainam masa de lucru, ne ungem cu faina si pe maini si rasturnam coca pe masa de lucru si o mai framantam adaugand faina, dar nu foarte multa. Rupem bilute din coca si formam chifle pe care le punem pe tava unsa cu ulei, dar presarand faina peste chifle.
Cand am terminat de facut chiflele le mai lasam la crescut in jur de 30-40 minute (pana se umfla). Incingem cuptorul si introducem tava, in primele 15 minute lasam focul mare si apoi il reducem. Sunt gata cand s-au rumenit. Mie mi-au iesit 10 chifle pentru ca am oprit din coca pentru placinta.
Pofta buna !