Painici cu seminte, ayran si faina graham

de mihaelar63 in Piine, 11 Noi 2019 | 2628 vizualizari

 

  Este clar ca daca pot prepara paine acasa nu imi voi cumpara. Pentru mine este o adevarata placere sa vad aluatul pufos si sa ma joc  cu el. Nu mai vorbesc de satisfactia de a manca painea facuta cu mainile tale.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina graham de grau
  • 500 gr faina alba tip 650
  • 300 gr ayran
  • 400 gr apa calduta
  • 7 gr drojdie uscata
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri seminte de floarea soarelui decorticate
  • 4 linguri lapte
  • 1 varf cutit turmeric
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu seminte, ayran si faina graham:

  1.  Pregatiti si cantariti ingredientele.
  2. Eu am framantat aluatul cu ajutorul masinii de paine.
  3. Intai am pus apa, ayranul, uleiul si drojdia.
  4. Am adaugat faina graham si cea alba. La sfarsit am sarat.
  5. Am setat programul nr.16 al masinii de paine Tefal -respectiv functia de framantare.
  6. La sfarsitul programul am scos aluatul care s-a dublat, din cuva si l-am rasturnat  pe foaia de silicon, unsa cu putin ulei, pentru modelarea aluaturilor.
  7. O treime din aluat am folosit la prepararea unei foccacia.
  8. Din restul aluatului am preparat 15 painici de forma unor batonase.
  9. Pentru modelare mi-am uns mainile cu ulei de masline. Imi place ca obtin astfel o coaja usor crocanta.
  10. Painicile le-am asezat pe tava tapetata cu folie de hartie.
  11. Painicile le-am uns cu lapte amestecat cu turmeric [ cu ajutorul unei pensule de silicon ].Astfel obtin o culoare frumoasa a cojii.
  12. Am presarat pe deasupra seminte de floarea soarelui.
  13. Se lasa painicile sa dospeasca inca 30 minute. Le ung din nou cu lapte sa se hidrateze.
  14. Se da cuptorul 15 minute la 200 grade C, apoi se scade temperatura la 180 grade C.
  15. Depinde de marimea painii si de cuptor, timpul de coacere. La mine a durat 40 minute.
  16. Aceste painici pot fi folosite la mic-dejun cat si la pachetul pentru serviciu.

          Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Ayran -Ayran este o băutură de origine turcică din iaurt amestecat cu apă rece și sare, servită rece; acesta este popular în Europa de Sud-Est, Asia Mică și Orientul Mijlociu.

2

Pentru modelare mi-am uns mainile cu ulei de masline. Imi place ca obtin astfel o coaja usor crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu seminte, ayran si faina graham" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine frantuzeasaca