Cum la toti le-a placut painea mea de zilele trecute am hotarat azi sa fac din nou o alta reteta care pot sa spun ca e cea mai buna paine pe care am facut-o. Poate pentru ca am amestecat vreo 4 feluri de faina. Avea vreo 4 pungi de faina in fiecare cate un pic asa ca le-am combinat.
Se face o maia din drojdie ,zahar ,lapte caldut si un pic de faina.Se lasa acoperita cu un prosop la loc cald vreo 15 min.
Peste maiaua obtinuta se pun restul ingredientelor amestecand continuu si apoi adaugati faina putin cate putin pana cand o sa obtineti un aluat nelipicios.
Se lasa la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Aluatul obtinut se imparte in trei si se impleteste se pune intr-o tava si se lasa sa mai dospeasca la loc cald vreo jumatate de ora.
Se unge cu amestecul de galbenus si lapte si se da la cuptor aproximativ 40 de minute.
Poftiti la masa!!!