Pâine multicereale, cu seminţe de in şi măsline, fără frământare

de DinDragostePentruGatit in Piine, 31 Ian 2013 | 4871 vizualizari

 

Se lăudase într-o zi sora mea că făcuse pâine fără s-o frământe şi era fascinată... Am făcut şi eu acum, însă nu doar din făină albă de grâu ci am proiectat :)) un amestec de mai multe tipuri de făină, seminţe de in şi măsline negre. A ieşit o pâine gustoasă şi parfumată.

 

INGREDIENTE

  • 100 g făină albă de grâu;
  • 200 g făină de grâu - măciniş intergal;
  • 300 g făină de secară;
  • 20 g tărâţe de grâu;
  • 450 mL apă caldă;
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 1 lg zahăr;
  • 2 lg seminţe de in;
  • 2 lg măsline negre tocate;
  • 4 lg ulei de măsline extravirgin;
  • 1 lg rasă de sare.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine multicereale, cu seminţe de in şi măsline, fără frământare:

Se cântăresc tipurile de făină şi tărâţa de grâu.

Se pregăteşte maiaua:   

- drojdia, 1 lg zahăr, 2 lg de făină şi apă călduţă(din volumul de 450mL) se amestecă bine până devine o pastă lichidă. Se pune de-o parte 10 minute la foc cald, ferit de curenţi de aer. 

Într-un bol se pun tipurile de făină, tărâţa, seminţele de in, măslinele tocate şi sarea. 

Se face o adâncitură în mijloc şi se pune maiaua crescută.  

Se adaugă cele 4 linguri de ulei de măsline şi se amestecă totul până la omogenizarea completă.

Separat, într-un alt bol încăpător, se pune hârtie de copt şi se pune aluatul de pâine.

Se poate pune şi direct în tava în care urmează a fi coapă pâinea. 

Se presară făină de secară şi se pune la dospit, la loc cald, ferit de curenţi de aer rece, timp de circa 2 ore. 

Eu am pus la dospit în cuptor, încălzit foarte puţin, atât cât să permită aluatului să crească. 

După ce au trecut cele 2 ore, se mută aluatul cu tot cu hârtia de copt, în tava de copt. 

Tava se introduce în cuptorul încălzit pentru circa 45 minute, la temperatură medie. 

De data asta am pus pâinea într-o tavă înăltuţă, pe care am acoperit-o cu un capac în primele 15 minute de coacere.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine multicereale, cu seminţe de in şi măsline, fără frământare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (26)

Poliana 1

01.02.2013, 07:56

ce bine arata! imi place ca nu necesita framantare, e si rapida

DinDragostePentruGatit 1

01.02.2013, 10:41

Multumesc, Poliana.

gaby_gabytza 1

01.02.2013, 18:38

faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de floarea soarelui