O painica pufoasa si buna care dispare repede.
Intr-un bol incapator punem 200 ml lapte caldut.
Adaugam zaharul si amestecam.
Adaugam drojdia. Acoperim bolul cu un prosop si lasam la loc cald. (15 min)
Adaugam cate putina faina.
Punem untul taiat in bucate mici. Amestecam.
Continuam sa adaugam faina si un praf de sare.
Vom obtine un aluat lipicios, elastic pe care il framantam. (30 min)
Am uns bolul cu ulei si am pus din nou aluatul in bol.
L-am acoperit cu prosop si l-am lasat sa se odihneasca la loc cald pana si-a dublat volumul. (1 1/2 - 2 h)
Am scos aluatul si l-am imparit in 7 bucati. Am format bilute. Le -am asezat in forma de floare intr-o tava rotunda tapetata in prealabil cu unt si faina.
Le-am acoperit iar si le-am mai lasat sa creasca putin. (30 min)
Am batut oul si l-am amestecat cu zaharul.
Am uns cu ajutorul pensulei.
Am acoperit cu o hartie de copt pentru a nu risca sa mi se arda deasupra.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 160°C pt 30 minute sau pana cand sunt frumos rumenite deasupra.
Am scos din cuptor painea frumos crescuta am mai uns-o putin si am adaugat foarte putin mac macinat.
1
Pe deasupra se pot presara seminte de mac sau de susan.