Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux

de LUK in Piine, 2 Mar 2011 | 4387 vizualizari

 

inspiratia a fost Ruxy si ii multumesc mult mult(de aceea nu mi-am permis sa schimb titllul retetei)..sunt foarte bune!..eu am fcaut doar la jumatate cantitatile date de ea ca mi-am zis sa fie doar asa de incercare..data viitoare o sa fac portie dubla..

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina(eu am folosit faina pentru prajituri)
  • 150ml lapte
  • 175ml apa
  • 35gr unt
  • o lingurita si jumatate de sare
  • o lingurita de zahar
  • 5gr drojdie uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux:

Am pus faina intr-un castron mai mare in care fac de obicei aluaturile ce necesita framantare si dospire.Untul l-am topit la foc mic apoi am adaugat laptele si apa.Am mai lasat pana cand s-a incalzit lichidul..nu fierbinte ,doar caldut.In mijlocul fainii am pus drojdia,peste drojdie zaharul.Pe margini am pus sarea.Am turnat untul peste faina si am framantat pana s-au omogenizat ingredietele si aluatul a devenit elastic.Folosi ti va de faina, daca aluatul se lipeste atunci cand il framantati..pudra ti va mainile cu faina si continuati pana cand obtineti un aluat un pic elastic.Ii dam o forma rotunda,pudram cu putina faina silasam o ora la dospit.Dupa o ora modelam chiflele,le ungem cu lapte,pudram cu faina si le coacem.Eu le-am copt in cuptorul preincalzit la 200de grade 25 de minute.Reteta originala spune ca ele sa fie copate 16min la 220 de grade.Cred ca depinde de cuptor..al meu e electric.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu semințe și tarâțe