Inca sunt in cautarea retetei de paine perfecta, pregatita in casa,,, am incercat fel si fel de variante, insa nici una nu m-a multumit pe deplin. Astazi am trecut in lista reteta unei painici gustose si pufoase, reteta ce o gasiti la Any, chiar aici http://www.bucataras.ro/retete/paine-de-casa-64101.html
Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute.
Separat, batem ouale spuma impreuna cu restul de lapte, adaugam sarea, faina cernuta in prealabil si drojdia dospita.
Omogenizam totul si cu ajutorul uleiul de masline framantam un aluat elastic, nelipicios.
Il pastram intr-un loc cald, acoperind vasul cu un prosop curat, pana isi dubleaza volumul.
Impartim apoi aluatul in 5 bucati si le dam o forma rotunda. Le asezam uniform in vasul cooker-ului (uns cu unt), le ungem cu galbenus de ou si presaram miezul.
Din MENU-ul aparatului selectam functia BAKE, la o temperatura de 150 de grade, pentru un timp de 55 minute.
Dupa finalizarea programului, se pastreaza painea in vas, pentru o racire treptata.
E buna calda, e buna rece! Sa aveti pofta!
1
Se pot folosi si seminte de susan, mac sau orice altceva doriti si va place.