Cum spuneam a cam început să-mi placă să fac pâine.Este incomparabil mai bună decât cea cumparată.Singura mea problemă este faptul că nu putem consuma destul de repede o pâine şi dupa două zile îşi schimbă consistenţa şi parcă devine „îndesată” chiar dacă nu se întăreşte.
De data aceasta a fost o minunăţie de pâine moale şi deosebit de pufoasa,am să revin să vă spun cum s-a păstrat.
Faina am amestecat-o cu sarea si am pus-o într-un bol.
Am facut o adâncitura la mijloc,am pus zaharul,drojdia,putina apa calduta,am amestecat drojdia,zaharul si apa si am acoperit cu putina faina.
Am lasat sa înceapa sa dospeasca drojdia.
Am început sa adaug cam jumatate din apa calduta si am framântat.
Am pus apoi uleiul si restul de apa.
Trebuie sa avem un aluat potrivit ca si consistenta,nici prea moale dar nici prea tare,astfel încât sa puteti framânta usor.
Acum,as zice ca asta e treaba de exercitiu,am stricat destule aluaturi pentru ca nu stiam exact ce consistenta trebuie sa aiba.
Puteti sa mai adaugati faina sau apa ,dupa caz.
Am framântat pâna ce aluatul a devenit elastic si s-a desprins usor de peretii vasului.
A ajutat destul de mult si uleiul din compozitie.
Am acoperit vasul cu un servet si pus aluatul la loc caldut sa dospeasca pâna si-a dublat volumul.
Am framântat putin aluatul,l-am împartit în doua suluri pe care le-am împletit si le-am pus în tava de chec unsa cu putin ulei.
Am acoperit iar cu un servet curat si am lasat iar la dospit(de data aceasta,am pus tava deasupra aragazului pentru ca aveam ceva în cuptor).
Am preîncalzit cuptorul la 200 de grade si am pus tava la cuptor pentru 40 de minute.
Dupa 15 minute,am redus focul la 180 de grade.
Dupa cele 40 de minute,am scos pâinea din cuptor si am udat-o deasupra cu putina apa rece ca sa se înmoaie coaja,apoi am acoperit-o cu un prosop.
Poftă bună să aveţi !!!!