Pâine de casă cu măsline și semințe

de Panacris in Piine, 13 Mar 2014 | 3105 vizualizari

 

O pâine foarte aromată! Invitații mei au apreciat-o și familia a cerut o noua rundă;)

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 700 g,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • zahăr brun 2 lingurițe,
  • ulei de măsline 3 linguri,
  • mix de semințe (in, dovleac, floarea soarelui, susan)3-4 linguri,
  • măsline feliate cca 100 g.,
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă cu măsline și semințe:

 Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la alautrui. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).  De data asta am pus măslinele și semințele de la început, nu cum spune la carte după cca. 30 de minute.  Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează 180 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul. După ce s-a terminat programul, mai lăsa-ți pâinica cca. 30 de minute, apoi o scoateți pe un șervet de bucătărie, o înveliți și o lăsați, dacă rezistați tentației, să se răcească ușor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă cu măsline și semințe" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine de casă - Rețeta rapidă, fără frământare