Paine cu masline

de Laly in Piine, 20 Aug 2012 | 4094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina normala
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 2 lingurite rase cu sare
  • 600 ml apa calduta,nu fierbinte
  • 100 gr masline negre feliate
  • 100 gr masline verzi feliate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:

Intr-un castron mai mare amestecam faiana si sarea. Dizolvam drojdia in 100 ml de apa din cei 600 si o adaugam peste faina odata cu restul de apa ramasa. Adaugam si maslinele si amestecam vartos cu lingura pana se omogenizeaza bine. Atentie, nu se framanta cu mana, doar cu lingura. Presaram putina faina peste aluat si acoperim castronul cu folie alimentara sau cu un capac perfect adaptat castronului. Ideea este ca fermentatia drojdiei sa se faca in mediu umed si caldut. Se lasa la crescut aluatul circa 1 ora si jumatate, daca este tinut la caldura. Daca temperatura este mai rece atunci se tine mai mult. Aluatul va fi moale, lipicios si plin de bule de aer.

Dupa ce aluatul a crescut, incalzim cuptorul la 240-250 grade. Vom folosi un vas cu capac pentru copt. Daca cratita, tava, tuciul sau recipientul in care vom coace painea are tendinta sa se lipeasca, vom pune hartie de copt inainte de a pune aluatul. Punem vasul in cuptor sa se incalzeasca bine, sa fie fierbinte in momentul in care vom pune aluatul. Cu o lingura dezlipim aluatul din castronul in care a stat. Scoatem vasul din cuptor si rasturnam aluatul.Acoperim cu capac si coacem circa 40-50 de minute (aici depinde de cuptor si de puterea lui). Scoatem apoi capacul si mai lasam la copt circa 15-20 de minute, scazand temperatura la 180-200 grade.

Painea se incearca daca este coapta bine ciocanind cu degetul in coaja de pe fund, trebuie sa sune a gol. Daca ni se pare necesar, o mai lasam cateva minute pe gratar la cuptor. Este o paine excelenta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Toamna07 1

28.08.2012, 17:51

Mananc masline si in vis, asa ca painica ta mi-a facut semne clare !

Laly 1

28.08.2012, 20:53

Adina draga mea te stept cu drag

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 10:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza