Paine cu masline, busuioc si fistic

de Panacris in Piine, 17 Mar 2020 | 1966 vizualizari

 

Tot s-au golit rafturile de făină, drojdie, și mai nou mașini de frământat și copt pâine, din magazine, :D, vă aduc o rețetă, aromată de pâine, cu iz grecesc/italian, ce se poate consuma, chiar, așa simplă!O pâine foarte aromată! Invitații mei au apreciat, o primă variantă și familia a cerut o noua rundă, așa că am revenit cu o variant revăzută, adăuzită și îmbunătățită;) 
Spor și poftă bună! ;)
 
 

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 600 g,
  • sare grunjoasă 1 linguriță,
  • zahar tos 2 lingurițe,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • măsline verzi fără sâmburi cca. 50 g,
  • măsline negre fără sâmburi cca. 50 g
  • busuioc uscat 1 linguriță,
  • drojdie uscată Pakmaya 1 plic.
  • Pentru topping:
  • Ulei de măsline cca. 1 lingură,
  • Fistic mărunțit 1 lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline, busuioc si fistic:

Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie.

În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).

Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează  90 de minute.

Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul.

După ce s-a terminat programul de frământat, se scoate aluatul, se împarte în două părți egale.

Fiecare bucată de aluat  se întinde, se presară cu busuioc uscat și măslinele mărunțite, apoi se rulează, se dă forma dorită și se așează în tava de copt tapetată cu foaie de pergament.

Se unge pâinica cu ulei de măsline și se presară cu fistic mărunțit.

Se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade, apoi încă vreo 15 minute la 180 grade.

După ce s-a copt pâinica se scoate pe un șervet de bucătărie, se învelește și apoi se lăsă, dacă rezistă, tentației, să se răcească ușor.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline, busuioc si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase