Tot s-au golit rafturile de făină, drojdie, și mai nou mașini de frământat și copt pâine, din magazine, :D, vă aduc o rețetă, aromată de pâine, cu iz grecesc/italian, ce se poate consuma, chiar, așa simplă!O pâine foarte aromată! Invitații mei au apreciat, o primă variantă și familia a cerut o noua rundă, așa că am revenit cu o variant revăzută, adăuzită și îmbunătățită;)
Spor și poftă bună! ;)
Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie.
În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).
Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează 90 de minute.
Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul.
După ce s-a terminat programul de frământat, se scoate aluatul, se împarte în două părți egale.
Fiecare bucată de aluat se întinde, se presară cu busuioc uscat și măslinele mărunțite, apoi se rulează, se dă forma dorită și se așează în tava de copt tapetată cu foaie de pergament.
Se unge pâinica cu ulei de măsline și se presară cu fistic mărunțit.
Se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade, apoi încă vreo 15 minute la 180 grade.
După ce s-a copt pâinica se scoate pe un șervet de bucătărie, se învelește și apoi se lăsă, dacă rezistă, tentației, să se răcească ușor.
Spor și poftă bună!