Paine cu faina de secara

de mimmi in Piine, 5 Apr 2012 | 5585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de secara,
  • 300 ml apa calduta,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita zahar,
  • seminte de chimen,
  • un praf de sare,
  • mac.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina de secara:

Sfarmam drojdia si o punem intr-un pahar cu 1 lingurita de zahar,1 lingura de faina si 100 ml apa calduta. O lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margine punem sarea si chimenul si turnam restul de apa. Amestecam bine cu o lingura de lemn,pana se incorporeaza toate ingredientele si lasam aluatul la dospit la loc cald,pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit,ii dam forma aluatului,rotunda sau tip franzeluta cum am facut eu. Presaram putin mac (optional). Mai lasam la dospit painea in tava pentru 20 de minute,dupa care dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 40 -50 de minute,pana se rumeneste frumos. Lasam painea sa se raceasca si o putem felia. Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina de secara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de secara