Focaccia cu sunca si cascaval

de mirela0911 in Piine, 6 Noi 2016 | 8910 vizualizari

 

Pregatisem focaccia pentru cina si asa buna a fost ca vreo 3 seri la rand a trebuit sa tot fac! :D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 5 lg ulei
  • apa cat cuprinde
  • 5-6 felii sunca
  • 200 g cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu sunca si cascaval:

Intr-un vas se pune faina iar pe margine se presara sarea. Se face in mijloc o gropita si se zdrobeste drojdia. Se presara zaharul apoi se toarna cca 100 ml apa calduta. Se amesteca usor doar in mijloc, unde se afla drojdia si se lasa 5 minute sa se activeze. Se toarna uleiul si se amesteca pornind din mijloc spre margini, incorporand usor faina si adaugand apa calduta cat ese necesar. Se framanta un aluat moale dar nelipicios. Se lasa jumatate de ora sa dospeasca.

Se ia tava aragazului si se unge cu ulei. Aluatul se pune in tava si se intinde pe toata suprafata cu ajutorul degetelor. Se fac gropite din loc in loc si se lasa sa mai creasca putin aluatul in tava.

Intre timp se taie sunca bucatele mici. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se aseaza sunca peste aluat apoi se presara din belsug cu cascaval.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos si capata o culoare aurie cascavalul. Se serveste cu mare pofta.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

O portie inseamna o tava mare de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

07.11.2016, 04:04

Pai cum altfel ? Si eu aas tot cere"

anca_rm 1

07.11.2016, 10:12

ce buna este

mirela0911 1

08.11.2016, 14:20

Mulțumesc dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu dovleac fara ou