Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.
In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, ceapa deshidrată, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat, dospit și copt.
Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, nu mai deschide-ți capacul, își face treaba singură.
Clasic se face o maia din drojdie, zahăr şi puţină apă, apoi se lasă la dospit în mijlocul grămezii de făină, cca. 10 minute. Se trece la frământat, ajuta cu uleiul de măsline, adunându-se aluatul uşor, uşor dinspre margini spre interior, până se obţine un aluat omogen, care se lasă la dospit cca. 60 min.
Aaaaa, să lămuresc ingredientul principal Ceapa Deshidrată! În orice anotimp, ceapa din cămară ne mai face probleme, încolţeşte, vrea să se strice, atunci intervenim;) Ceapa se curăţă, se taie rondele şi se pune la uscat ( în cuptor, deshidrator, în funcţie de ce dotări aveţi în bucătărie!) Ceapa uscată se depozitează în pungi de hârtie cerată şi se foloseşte cu succes în situaţii de urgenţă.
Una dintre numeroasele "retete de post creative").
Spor şi poftă bună! ;)