Painici cu susan

de RuxyRux in Piine, 29 Oct 2012 | 3728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 150 gr unt
  • 2 linguri ulei de palmier
  • 600 ml apa calduta
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 1 lingura zahar ( brun)
  • 2 lingurite si 1/2 sare
  • susan( o cana)
  • galbenusuri pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu susan:

Se cerne faina si se face in mijloc o mica adancitura, se pune zaharul si drojdia uscata. pe margine punem sarea si usor usor turnam apa calduta in care am topit untul in prealabil.

Amestecam ingredientele, pana se formeaza aluatul usor, adaugam si 5 linguri de susan apoi uleiul si din nou framantam pana nu se mai lipeste de maini( daca se mai cere mai adaugati putina faina). Crestam  aluatul adanc cu un cutit pana jos in forma de cruce.

Lasam aluatul la crescut acoperind vasul cu un servet pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut suficient, pliem aluatul de trei ori parte peste parte si formam painicile, care vor iesi mai mari decat niste chifle obisnuite. Le asezam in tava de copt tapetata cu hartie pergament. Incingem cuptorul la 200 de grade.

Ungem painicile cu galbenus si le presaram cu susan pe toata suprafata.

Le coacem pana se rumenesc frumos, in jur de 25 de minute. Cand se racesc le putem taia felii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza cheddar si carnaciori