Intr-un bol se adauga drojdia, zaharul, si o jumatate de pahar de apa si se amesteca pana se dizolva drojdia...
Faina cernuta se bune intr-un bol mai mare se adauga drojdia, sarea, uleiul si apa din care turnam cate putin si framantam pana se leaga bine aluatul...
Apoi pe o planseta de lucru presarati putina faina scoateti aluatul din bol si framatati-l, mai adaugati faina daca este nevoie, trebuie sa fie un aluat moale, putin lipicios, dar sa nu se lipeasca de maini.
Ungeti cu putin ulei bolul in care ati preparat coca, acopetiti cu o folie de plastic si lasati-l la crescut pana se umple recipientul sau isi dubleaza volumul.
Scoteti aluatul din bol il mai framantati putin, apoi il modelati cum doriti il puneti intr-o tava unsa cu putin ulei.
Il mai lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul sau cat tava depinde de dimensiuni.
Dupa ce a crescut il puteti unge cu galbenus de ou, mac sau ce doriti, il introduceti la cuptor si le coaceti la foc mediu, pana se rumenesc bine.
Dupa ce le scoateti din cuptor le scoateti din tava si le lasati sa se raceasca pana a 2 zi sau cateva ore dupa cum doriti.