Oua umplute in sos de maioneza

de Miha in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2010 | 7119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • Umplutura:
  • 200 g  ficat
  • 1 ceapa mare
  • 100 g unt
  • sare si piper
  • 2 linguri mustar
  • 2-3 galbenusuri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute in sos de maioneza:

Umplutura:

Ceapa taiata solzisori se caleste in unt.
Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit.
Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga mustarul si galbenusurile. Toata aceasta compozitie se da prin blender, pana obtinem o pasta fina si omogena.

Ouale se spala apoi se fierb in apa cu sare si 1 lingurita de otet, timp de 15 minute. Se trec sub un jet de apa rece, apoi se curata de coaja. Cu un cutit bine ascutit se taie pe jumatate, dupa care se umplu cu pasta de ficat.

Pentru sos facem maioneza (cantitatea e in functie de preferinta) pe care o amestecam cu putina smantana groasa. Eu am mai pus si cateva linguri de umplutura ce mi-a ramas si mi-a fost mila s-o arunc. :))

Pe platoul in care vor fi servite ouale se pune un strat generos de sos, apoi se aseaza ouale deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute in sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu maioneza si tarhon