Orez cu pui si legume

de ExploraCuisine in Pui, 10 Apr 2011 | 8411 vizualizari

 

M-am gandit sa postez reteta aceasta super rapida cu orez pe care am facut-o cand ma aflam intr-o stare de lene maxima :) e simplu si delicios si merge perfect cu o salata de ridichi si ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • 200 g piept de pui fiert (il aveam ramas) 
  • 1 ceapa      
  • 1 ardei      
  • 1 morcov      
  • 250 g orez Arborio (bob mic, bun pt risotto)      
  • patrunjel verde      
  • unt pt prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu pui si legume:

Se curata legumele si se toaca marunt. Puiul se taie bucati mai mari. Orezul se spala si se scurge de apa.

Intr-o tigaie punem untul la topit si prajim ceapa cu ardeiul, adaugam morcovul si punem apa, lasam sa fiarba 5 minute.

Adaugam orezul spalat, condimentam cu sare si lasam sa fiarba la foc mic pana orezul e moale, amestecand din cand in cand sa nu se prinda (adaugati cate putina apa daca e nevoie).

Intr-o tigaie separata prajim bucatile de pui condimentate cu sare si piper.

Cand orezul e aproape fiert, adaugam puiul prajit, avand grija sa amestecam.

Condimentam cu sare, piper si presaram verdeata tocata. Servim cu salata de ridichi cu ceapa verde sau muraturi dupa preferinta.

Bon appetit!

TIPS-URI

1

mi se pare mai gustos cu pui prajit decat daca facem pilaf cu pui proaspat

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

ieri la 13:30

Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

ieri la 10:24

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit