Pui aromatizat la cuptor

de Sim0na in Pui, 15 Mar 2012 | 4115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de cca 1,5 kg
  • 100 g unt
  • cimbru
  • rozmarin
  • oregano
  • maghiran
  • usturoi pisat
  • 6 cartofi medii
  • 3 cepe mici
  • 1 morcov mare
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui aromatizat la cuptor:

Puiul se spala si se curata foarte bine. Se sterge cu un servet.

Untul se amesteca cu condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul.

Cu acest amestec se unge bine-bine puiul, atat pe exterior si interior, cat si pe sub piele, avand grija sa nu se rupa pielea.

Cartofii se taie pe jumatate, morcovii felii, si se pun la fiert ptr 10 minute, impreuna cu lamaia intreaga.

In interiorul puiului se pune lamaia, apoi se da la cuptor cu pieptul in jos. La jumatate de ora se intorce puiul, si se mai lasa o ora.

Dupa o ora jumatate, langa pui se pun legumele taiate - cartofii si morcovii fierti pe jumatate, si ceapa taiata in jumatate.

Se mai da la cuptor cca jumatate de ora, sau pana si puiul si legumele sunt facute.

Noi am servit puiul impreuna cu legumele, alaturi de gogosari in otet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromatizat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]