Imi era pofta de un orez lipicios cu ciuperci si n-am ezitat sa incerc noul ulei cu hribi (mersi Lira!)pe care il puteti gasi aici: http://www.bucataras.ro/retete/ulei-aromat-cu-hribi-9828.html. Va rog sa scuzati calitatea pozelor - sunt facute cu telefonul. Pofta mare sa aveti !
Ciupercutele se spala usor, nu se curata de pielita, se taie feliute si se pun deoparte. Ceapa se toaca marunt.
Untul si uleiul cu hribi se pun intr-o cratita neaderenta si cand s-a incins se adauga ceapa, se lasa sa se inmoaie, se pun ciupercile, un praf de sare si se acopera cu capac. Stiu ca par multe ciuperci dar nu va temeti pentru ca o sa iasa gustos. Se lasa pe foc moderat cam 15 min, pana ce si-au lasat ciupercile toata zeama. Zeama nu trebuie sa se evapore!
Se pune orezul, il lasam sa absoarba zeama de ciuperci si adaugam supa de legume. Dupa ce absoarbe si supa, se pune cate o cana de apa pana ce orezul este fiert si usor legat. Se adauga patrunjel verde tocat, sare si piper.
Pofta mare!
1
ca sa nu te usture ochii atunci cand tai ceapa, tine un pic de apa in gura
2
nu lasati sa se evapore zeama lasata de ciuperci in timpul prajirii - da un gust foarte bun orezului