De cand a venit vara am probleme cu picioare umflate. De aceea am decis sa fac budinca asta cu branza dulce de vaci si nu cu telemea.
Dovleceii spalati si curatati de coaja se rad pe razatoarea mare intr-un castron incapator. Se adauga in castron branza, orezul spalat, usturoiul pisat, coriandru, piperul, untul la temperatura camerei, pesmetul, ouale si mararul tocat. Se amesteca totul bine cu o lingura de lemn si cand totul e bine amestecat se pune intr-un vas de yena, sau alt vas pentru cuptor, uns generos cu unt si tapetat tot generos cu pesmet. Se niveleaza frumos, se presara deasupra o lingura de pesmet iar peste aceasta se pune un ou batut bine cu o lingura de smantana.
Se baga la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ o ora.
Se taie dupa ce s-a racit cat de cat. E buna si calda si rece.
Eu am mancat la cina cu rosii si castraveti.
1
e foarte buna si cu branza sarata
2
e grozava si pentru regim.