Stiu ca veti spune : ,, Asta e mancare serioasa ? '' Eu nu prea mai cumpar mezeluri , poate ceva sunculita sau carnat traditional . Dar cand am vazut carnatul Trandafir m-a cuprins o pofta nostalgica . Nostalgie de pe vremea cand carnea era pe cartela si carnatul Trandafir era la mare cautare.Faceai cu el tocanita cu mamaliga , cu cartofi , cu orez sau chiar fript cu pireu . Nevoia te invata , il tocam si puneam chiar si in sarmale sa inmultim carnea .
Se curata si se spala legumele .
Opariti usor carnatul.Taiati-l rondele si puneti la prajit cu ulei intr-o cratita mare non- aderenta .
Ceapa ,prazul ,morcovul si o parte de patrunjel se toaca cu ajutorul robotului .
Prajiti usor si legumele impreuna cu carnatul . Sarati.
Adaugati orezul . Amestecati din cand in cand si prajiti 2-3 minute.
Se pune apa , se amesteca si se pune capac .
Din acest moment nu mai umblati in cratita .
Lasati orezul sa se infoaie frumos la foc mic .
Dupa 10 min. gustati orezul sa vedeti cat este de sarat .
Tocati restul de patrunjel , amestecati cu 100 ml apa [ si sare daca e necesar].Turnati amestecul in cratita si cu ajutorul unei furculite amestecati usor rasfirand orezul sa nu se sfarme . Mai lasati sa se odihneasca sub capac 5 minute.
Serviti asezonat cu piper . Langa merg bine gogosarii marinati